ММС

Водата од реката Пена во долниот дел на градот кај мостот на улица Индустриска стои во место

Водата од реката Пена во долниот дел на градот кај мостот на улица Индустриска стои во место, откако беа спроведени активности за чистење на коритото.
 
Граѓаните велат дека поради застојот на реката се собира разновиден смет во коритото.
Од Општина Тетово велат дека водата се собира, затоа што не се завршиле со активностите околу чистење на коритото. Оттаму апелираат граѓаните да бидат посвесни и да престанат да ја загадуваат реката со фрлање на разни отпадоци.

Зоран Димовски