ММС

Позитивна психологија: 21 фраза кои предизвикуваат позитивни настани во животот

Често не сме ни свесни колку едно навидум банално изговарање на реченица во секојдневието ни носи негативен набој. Психолозите советуваат дека не е невозможно да се пронајде позитивната страна во тешките ситуации. Па имаат предлог мотивации за себе во форма на фрази кои можат да помогнат во моменти на самотија, тага, немир…

 1. Денот е преубав.
 2. Времето денеска беше убаво.
 3. Сакам кога _____________.
 4. Благодарен сум ____________.
 5. Се’ функционира совршено.
 6. Навистина е мил/мила..
 7. Навистина сум благодарен за __________.
 8. Одлично се чувствувам.
 9. Многу сум возбуден.
 10. Тоа е фантастично!
 11. Се гордеам со __________.
 12. Навистина сакам да ___________.
 13. Многу сум среќен за ___________.
 14. Имам најдобар/најдобра _________________.
 15. Тоа баш ме насмеа.
 16. Денеска беше добар ден.
 17. Ти благодарам.
 18. Навистина почитувам _______________.
 19. Ти си добар/добра пријател/пријателка, сопруг/сопруга, дете…
 20. Тоа е навистина смешно!
 21. Едвај чекам да ___________.