Поради недостаток на судии Апелациониот суд во Гостивар не може навреме да ги заврши предметите
ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 11/4/19 10:45 AM

Поради недостаток на судии Апелациониот суд во Гостивар не може навреме да ги заврши предметите

Поради недостаток на судии Апелациониот суд во Гостивар не може навреме да ги заврши предметите. Најголем проблем е во кривичниот оддел,


Претседателот на Апелациониот суд во Гостивар вели дека постојните 13 судии со кои располага судот немаат можност навреме да ги завршат предметите чија бројка достигнува околу 6000.

Според претседателот најголем проблем со недостаток на судии право во кривичниот оддел.

Гостиварска Апелација решава по жалби на предмети од Основните судови во Гостивар, Тетово, Дебар и Кичево.

Зоран Димовски


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7