– ММС
Вести Свет

Така тоа го прават во светот: За шест дена, втор јапонски министер си поднесе оставка поради „ситница“

Јапонскиот министер за правосудство си поднесе оставка по медиумските текстови дека неговата канцеларија им делела компир и пченка на избирачи.

Тоа е втора оставка за една седмица во новоформираниот кабинет на премиерот Шинзо Абе. Оставката на министерот за правосудство Каваи е по само шест дена откако и министерот за трговија си поднесе оставка зашто на избирачи во својата изборна единица во Токио им делел дињи и ракови.

Лограње

X

Регистрација