ММС

Руски хеликоптери како претходница на денешната посета на Медведев на Белград

По повод 75-годишнината од ослободувњето на Белград во Втората светска војна, денеска на воениот аердодром во Батајница ќе се одржи смотра на Војската на Србија “Слобода 2019“, на која ќе учествуваар 2.400 војници, а неа треба да ја проследи и рускиот премиер Дмитриј Медведев, кој денеска ќе допатува во еднодневна посета на Србија.

На смотрата, како што пишуваат белградски медиуми, ќе бидат прикажани и трите транспортни хеликоптери „ми-17“, кои пред неколку дена биле испорачани со голем транспортен авион „ан-124“ од Русија токму на Батајница.