ММС

Италија го Ратификува протоколот за членство на Македонија во НАТО

Италија го ратификуваше Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. Информацијата, на социјалните мрежи, ја сподели министерката за одбрана Радмила Шеќеринска.

Досега 21 држава целосно ја завршија процедурата на ратификација на протоколот и негово депонирање во Вашингтон.