ММС

ФОТО: Нови патокази со погрешни имиња на села на патот Штип – Радовиш

Пред неколку седмици „никнаа“ нови патокази покрај експресниот пат во изградба Штип – Радовиш и реконструираниот, веднаш до него, сегашен магистрален пат Штип – Радовиш – Струмица. Но, на неколку од нив имињата на руралните населби се напишани погрешно. Па, наместо Долани, селото е запишано како Долами, наместо Горачино – Гурачино…

На социјалните мрежи граѓани масовно реагираат, објавувајќи фотографии од фалшливите патокази