Интервју со Едина Селешковиќ: Младите од Скопје ќе испратат пораки за мир и слобода

Проектот кој ги поврзува луѓето преку нивната креативност – Мисли слобода, пристигнува и во Скопје! Од центарот на македонската метропола, ќе бидат испратени пораки за мир и слобода како дел од проектот кој претставува комбинација на скулптура, инсталација, перформанси, светлина, звук, филм, пишан збор но и на нови глобални комуникациски технологии. „Мисли слобода“ почнува во Сараево во 2015 година како идеја на Босанката, Едина Селешковиќ, а годинава е дел од Скопско лето 2017.