6 работи кои треба да ги знаете за аналниот секс во случај да планирате да го практикувате


Неодамнешна студија на Американскиот центар за превенција на контрола на болестите, открива дека 36% од претставничките на понежниот пол и 42% од мажите го практикувале.


Едно е сигурно: Не е важно колку сте љубопитни и спонтани, задолжително се желбите на партнерот и подгответе се внимателно за овој чин.


Што да се има на ум:


1. Не треба да боли


Непријатноста за време на првата пенетрација е загарантирана, но генерално аналниот секс не треба да ви наштети. Ако имате хемороиди или стомачни проблеми, воопшто не експериментирајте.


Секогаш користете лубрикант – за разлика од вагината, анусот не создава подмачкување при возбуда.


2. Тоа нема да се истегне


Анусот ќе се протега толку колку да ја прифати играчката односно пенисот, но потоа ќе се врати претходната големина.


3. Аналниот секс може да доведе до оргазам


Според многу лекари, дури и посилни од вагината!


4. Обично правете го тоа полека


Секс експертите прво советуваат за да предизвикате оргазам, телото треба да се опушти и тогаш да се обидете да имате анален секс. Задолжително сторете го тоа многу бавно и ако боли или не се чувствува добро, запрете. Не заборавајте: вистинскиот чин не е како порно!


5. Пробајте со играчка


Така таа ќе има поим што ќе биде чувството и ќе може да се навикне на тоа да има нешто тврдо во аналниот отвор.


Започнете со помала големина и многу подмачкување.


6. Ако не, не ја присилувајте


Иако многу мажи и жени сметаат дека аналниот секс е задоволство, воопшто не е така. Сексот мора да има пријатни емоции, да биде забавен и релаксиран. Не мора да го менувате вашиот репертоар само затоа што другите го прават тоа.