Ќерката на Џони Холидеј ќе го оспори тестаментот

Ќерката на француската рок легенда, Џони Холидеј, ќе го оспори тестаментот што тој го остави и во кој ги дава сите богатства на втората сопруга. Летиција, 32 години помлада од Холидеј, ќе ги добие сите средства на рок-ѕвездата која почина во декември и ја испрати цела Франција во тага.


34-годишната актерка Лаура Сме изјави дека е “длабоко повредена” од фактот што двете француски деца на францускиот Елвис останале без наследство. Наместо тоа, сите негови богатства и права на 110 милиони албуми што ги продал Холидеј, ќе одат во Џејд и Џој, посвоените деца од него и неговата сопруга, Летие, во Виетнам.


“Лаура Сме е изненадена и ранета од нејзиниот татко, оставајќи го своето богатство на неговата сопруга Летиција, користејќи го Законот за Калифорнија”, изјави адвокатот на актерката во АФП. Сме, која е дете на Холидеј и актерката Натали Bai, била шокирана кога дознала дека името не ѝ фигурира во тестаментот, и дека не ѝ е оставен “дури ни сувенир – на пример некоја од неговите гитари или мотоцикли, ниту дури правата над песната” Лаура “, која е посветена на неа.”


Нејзиниот полубрат Дејвид Холидеј, чија мајка е пејачката Силви Вартан, исто го оспорува тестаментот, напишан во Калифорнија – таму каде Џони Холидеј ги помина последните години. Според францускиот закон, жената автоматски не стекнува имот на нејзиниот покоен сопруг, туку мора да го подели со неговите деца. Иако никогаш не добива значајна популарност низ целиот свет, Холидеј секако е најпознатата рок-ѕвезда во историјата на француската музика.