Чуму овој реваншизам против Бакрачески, другари?

Солидниот кардиолог, поранешен градоначалник на Охрид, добил работна задача да реди холтери. Како медицинска сестра! Ново во низата понижувања кон него, од реваншистички побуди. Вака ли животот ќе ни стане подобар?