Серена Вилијамс ќе започне козметичка линија

Серена Вилијамс планира да претстави колекција на козметички производи под името “Анерис”, што всушност е латинска транскрипција на името на тенисерката на грбот.


Според ТМЗ, спортската ѕвезда поднела документи за зачувување на патентот за името, кое ќе ја обедини новата линија.


Производите ќе се движат од грижа за кожата, до производи за чистење, парфеми, миксови за шминка, сапуни, кармини, сјајеви за усни и сенки до очна линија и маскара за трепки.


Веста доаѓа непосредно откако ѕвездата изјави дека сака да се фокусира на спортската кариера и тогаш да мисли за второ дете, без оглед на фактот дека изјави дека “дефинитивно” сака да го зголеми семејството со барем уште еден член.


“Јас дефинитивно сакам да имам две деца ако даде Господ. Но, сега сакам и тенис. Така ќе чекам и ќе видам што ќе се случи “, рече таа.