Русија ќе ја обезбедува посетата на инспекторите во Дума

Руската војска соопшти дека ќе ја обезбедува посетата на инспекторите на меѓународната Организација за забрана на хемиското оружје на локацијата во сирискиот град Дума каде што се верува дека бил извршен напад со хемиско оружје на 7 овој месец. Според руски претставници експертите би требало да пристигнат во Дума во текот на утрешниот ден. Сириски