Потона траект со ученици во Индија, двајца се удавија

 


Индиски ферибот, кој превезувал деца од училишна возраст потона во Арапското Море, при што двајца ученици се удавија, а шестмина се сметаат за исчезнати.Полицијата соопшти дека 32 деца биле спасени по несреќата што се случи пред брегот на индиската држава Махараштра.