На браникот на борбата против дискриминацијата

Откако четврти пат е уапсен како вози пијан, маж од Тексас бара укинување на неговата 4-годишна затворска казна по основа дека - границата за возење пијан во Тексас е дискриминаторска кон алкохоличарите.