Малиновски – Без ослободување на институциите нема разрешница за злоупотребите

Се надевам и посакувам да има разрешница и за високите функционери, а дали тоа ќе се случи, ќе зависи од тоа колку ќе бидеме подготвени да ги ослободиме институциите, јавното обвинителство и судот, од сите можни влијанија, пред сè од страна на високата политика и бизнис секторот, вели поранешниот антикорупционер Драган Малиновски во неделното интервју на Радио Слободна Европа.