Косовската надворешна политика ја води Америка

Косовскиот премиер Харадинај отворено изјави дека „Косово нема надворешна политика и дека припаѓа на клубот што го води Америка“. Тој вели дека тоа е очигледно, но тешко е да се признае. Исто така Харадинај бил дел од косовскиот тим што го поддржал Берлинскиот договор, но останува на ставот дека ЗСО може да биде формирана само