Календар на Пирели: Современа Алиса во земјата на чудата


Еден од најубавите настани во годината е презентација на календарот на Пирели.


Секоја година, тој оди под знак на тема која ги инспирира реномираните фотографи при нивното снимање.


За 2018 година се решија за нова интерпретација на класичната приказна Алиса во земјата на чудата.


Зад фото сесијата е Тим Вокер, а проектот вклучува само црни познати личности од светот на музиката, модата и филмовите.


Вупи Голдберг, Шон Комбс – Паф Дади, Наоми Кемпбел и многу други.


Главниот и одговорен уредник на англиското издание на Вог е стилист на фото сесијата, а првата снимка е веќе факт.


Можете да ги видите 6 фотографии од календарот на Pirelli за 2018 година во нашата галерија.