ЗА РАСПАРУВАЊЕТО НА ИДЕНТИТЕТОТ

” Ниедно зло не може да стане добро, затоа што го прифаќа мнозинството”. Оваа реченица, од „Тврдина“ на легендарниот Меша Селимовиќ е одраз на индивидуалност, а индивидуалноста носи размислување, размислувањето води кон расудување, а расудувањето значи и БУНТ! Бунтот пак, е сосема логична реакција за одбрана. Да, одважен бунт, кој што ќе проговори за сите […]