Екс бугарскиот претседател Плевнелиев јавно ја призна љубовта со Банова: Нашата врска е хармонична!


Поранешниот бугарски претседател Росен Плевнелиев за прв пат јавно го потврди својата љубовна врска со синоптичарката Деси Банова. Тој призна дека по разводот со неговата сопруга Јулијана, уживал во хармоничен однос со телевизиската водителка .


Плевнелиев отсекогаш бил мистичен односно смирен во однос на прашањата за неговиот личен живот, но тој повеќе сака да ја потврди веста што се случува со неговиот љубовен живот и поради која веќе една недела е во центарот на вниманието на бугарската јавност.


„Секој во Бугарија знае, јас никогаш не сум криел дека долго време живеев разделено од мојата поранешна сопруга. Се разведовме со заеднички договор , објасни бугарскиот претседателот за бТВ, откако одговори на прашањето дали тој и Баннова се заедно.


Тој додаде дека во последно време нивната врска е хармонична.


„Прогноза во мојот приватен живот е сончева“, рече Росен Плевнелиев.