Димитров – Патриотизмот е грижа за државноста

Македонската надворешна политика без страв влегува во разговорите за разликите за името со Грција, вели во интервју за РСЕ министерот за надворешни работи Никола Димитров. Со него разговараме за динамиката на преговорите, за можниот компромис и реципроцитетот како доближување на историските вистини.