Денот кога на девојките ќе им се оствари најголемата желба: Направете го ова и верувајте во моќта на денешниот празник

Денеска се слави празникот Света Екатерина која потекнувала од царско семејство. Татко и умрел наскоро по нејзиното раѓање, па така таа останала да живее со мајка си во Александрија. Била одлично школувана и надарена со голема телесна убавина. Мајка и која била потајно христијанка ја научила на верата во Христа. На 18 годишна возраст Катерина […]