БУТАРИС СИМУЛИРА НОВ МАКЕДОНСКИ ИДЕНТИТЕТ

Се зареков, некое време да молчам.  Да затворам уста, и ниту една буква да не изустам за парадоксот на парадоксите – името и идентитетот на мојата држава Македонија! Но, луѓе мои, боли, верувајте ми, боли. Имам чувство, жив човек сум, не сум од тесто секој да ме меси до непрепознатливост. Не сум, Џони Вокер, ниту […]